Nákupní vozíky jsou hitem. Kradou se kvůli grilování! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Nákupní vozíky jsou hitem. Kradou se kvůli grilování!

Z vozíku se dá gril vyrobit snadno!
Z vozíku se dá gril vyrobit snadno!

ZLÍN – Typická česká povaha! Lidé jsou neskutečně vynalézaví. Kradou nákupní vozíky u obchodních domů. Z nich si pak doma vyrábějí gril. „Ano, vozíky se ztrácejí, je to na denním pořádku.

Typická česká povaha! Lidé jsou neskutečně vynalézaví. Kradou nákupní vozíky u obchodních domů. Z nich si pak doma vyrábějí gril. „Ano, vozíky se ztrácejí, je to na denním pořádku,“ řekl vedoucí bezpečnostní agentury, která hlídá největší nákupní středisko ve Zlíně.

Žena, která v obchodním domě pracuje, nám potvrdila, že ví o tom, že lidé berou vozíky kvůli grilu. „Je to jednoduché, stačí pod vozíkem rozdělat oheň a gril je hotový. Nebo se odmontuje spodek, vozík se otočí a je gril jako vyšitý,“ uvedl jeden ze zákazníků. Vedoucí obchodních domů se ale rozčilují. Nákupní vozík totiž není žádná levná záležitost. Stojí až dva tisíce korun. „My jsme tady ještě loni měli více než dva tisíce vozíků, teď už jich je jen čtrnáct set,“ dodal vedoucí bezpečnostní agentury. Proto teď musejí pracovníci obchoďáků každý den vozíky počítat. I tak to podle nich nejde uhlídat. Nejčastěji totiž kradou lidé, kteří přijedou s dodávkou. Kliknutím zvětšetePostaví se na druhý konec parkoviště a bez problému do auta uloží nákup i s celým vozíkem. Zřejmě jim je líto zaplatit tisíc korun za gril. Za deset korun, které mají ve vozíku, je to o sto procent lepší!
„Pokud naše ochranka přistihne někoho při tom jak krade nákupní vozík, jako, při každém přestupku volají policii,“ řekla tisková mluvčí Tesco Jana Matoušková. „Pokud je škoda do výše pěti tisíc, je to řešeno jako přestupek, pokud by byl pachatel za stejnou činnost odsouzen dva roky před tím, hrozí mu až dvouleté vězení,“ řekl tiskový mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.


Autor: (mj)
Foto pro Aha!: Ivan DOSTÁL

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.