Ucpal komín aby otrávil sestru! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Ucpal komín aby otrávil sestru!

„Nic jsem neudělal. Prožil jsem děsný rok a půl života,“ řekl Aleš F.
„Nic jsem neudělal. Prožil jsem děsný rok a půl života,“ řekl Aleš F. (Foto Aha! - Zdeněk Matyáš)

Aleš F. (42), který měl podle obžaloby ucpat igelity komín domu v Brně, ve kterém bydlela jeho setra s dětmi ve věku 8 a13 let. Plynový kotel hlásil chyby, oxid uhelnatý se vracel do bytu. Soud ale včera vynesl osvobozující rozsudek. 

Dlouholeté sourozenecké rozepře vyvrcholily loni 11. června. Tehdy rozčílený muž, kterého sestra vykázala z domu a přivolala strážníky, začal údajně vyhrožovat. „Bratr běhal po domě a rozbíjel mé i své věci. Dupal na půdě, bouchal v přízemí, rozřezal stůl na stolní tenis,“ vypověděla Daniela M. (43). O den později začaly potíže. Žena s dětmi cítily v koupelně zápach, měly zdravotní potíže. V domě se vystřídali odborníci. Nakonec až kominíci našli v kouřovodu tři zmačkané igelity. Jenže výpovědi odborníků si protiřečily, nikdo nebyl schopen říci, zda se ucpávky dostaly do komína shora či nebyly vloženy z bytu.



Soud muže, kterému za pokus o těžké ublížení na zdraví hrozilo až 12 roků vězení, osvobodil. „Obžalovaný může být agresivní, mít vyhrocené problémy se sestrou. Ale za dané situace mu nelze podsouvat něco, pro co neexistují jednoznačné důkazy,“ shrnul soudce Aleš Novotný. Rozsudek není pravomocný, žalobkyně si ponechal lhůtu pro podání odvolání.

Co zaznělo u soudu
Obhájce obžalovaného Václav Černý: „Není jasně řečeno kdy, kým a jak byly ucpávky do komína vloženy. Klient neměl klíče od domu, neměl do něj přístup. Ani netušil, které komínové těleso k čemu patří.“
Daniela M., sestra obžalovaného: „Během týdne jsme začali mít zdravotní komplikace, když jsme byli v koupelně. Točila se nám hlava a bylo nám špatně.“
Soudce Aleš Novotný: „Obžaloba založila svůj postup z 90 procent na tvrzení poškozené.“

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.