Orangutan Kama: Chystá se znásilnit Vilínu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Orangutan Kama: Chystá se znásilnit Vilínu!

Samice Vilína bude možná zase matkou.
Samice Vilína bude možná zase matkou.

PRAHA – Těší se na sex orangutanů! Vyprovokovat opět milostné touhy u samce Kamy (36) chtějí ošetřovatelé v pražské zoo. Z liberecké zoo proto přicestovala rozšířit jeho harém samice Vilína (28). A už to začíná vřít!


Samec Kama s dosavadní partnerkou Upitou měli poslední mládě před šesti lety. Vilína si pro změnu nepadla do oka se samcem v Liberci. „Rvali se, a tak od sebe museli být odděleni. Vilína už mládě měla a umí ho odchovat, proto jsme se rozhodli trochu je vyhecovat a dát Vilíně, která je už starší, ještě šanci,“ objasnil ošetřovatel Marek Ždánský.

Vilína tak poprvé vstoupila do nové rodiny. Nejdříve váhala ve dveřích, pak se ale podle Ždánského nečekaně projevila jako generálka, vlítla mezi ostatní a zatím si nic vnutit nenechala. Zkouší také trucovat a nechce chodit do ložnice na jídlo. „Hladovka jí zatím neuškodí. Je silnější a potřebuje zhubnout. Důležité ale je, že se nervou,“ míní ošetřovatel.

Kliknutím zvětšeteHlavní je, aby si na cizí partnerku brzy zvykl Kama. Milostné hrátky u orangutanů jsou totiž podle ošetřovatele výhradně v režii samců. Ti se na rozdíl od gorilích vládců nenechají dlouhé hodiny svádět, a když je chytí touha, dokáží být sexuálními gymnasty s bohatou fantazií. Poznají, kdy je samice v říji, hladí ji a olizují po celém těle. Pářit se dokáží v nejrůznějších polohách, a to i v závěsu na lanech. Partnerka nemá šanci vzdorovat. Jakmile ji samec popadne, už ji nepustí. Proto jsou také orangutaní samci dvakrát větší než samice a milostný akt mnohdy připomíná téměř znásilnění.


Autor: (vet)
Foto pro Aha! – Zoo Praha

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.