Soud o sexuologovi Petru Weissovi (64): Za dva mrtvé platí podmínka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Soud o sexuologovi Petru Weissovi (64): Za dva mrtvé platí podmínka

Petr Weiss
Petr Weiss ( Foto Aha! – Jiří Čada)

 Za smrt Jaroslava Š. (†55) a jeho dcery Terezy (†25) platí podmínky! Odvolací soud v Táboře včera potvrdil trest sexuologovi Petru Weissovi (64), který před dvěma roky způsobil na Pelhřimovsku tragickou nehodu.

„Neshledali jsme žádný důvod pro napadení předchozího rozhodnutí okresního soudu v Pelhřimově,“ konstatovala předsedkyně senátu táborského soudu Jitka Roubíčková.
Weiss 16. září 2016 nedaleko Rynárce, vyjel se svým luxusním jaguárem nečekaně do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím vozidlem. Následkům nehody podlehl řidič s dcerou, těžce zraněna byla i manželka (49) řidiče.

Modrý ford doslova rozstřelil luxusní Jaguar XP známého sexuologa.

Nebyla připoutaná
„Částečné spoluzavinění je i na straně poškozené (Terezy, pozn. red.),“ uvedla soudkyně po prostudování zprávy znalců. Na zadním sedadle nebyla připoutána bezpečnostním pásem. Při nárazu došlo k nekontrolovatelnému pohybu jejího těla a v okamžiku nárazu pravděpodobně způsobila řidiči odtržení aorty. „Chci opět vyjádřit hlubokou lítost nad touto tragédií,“ konstatoval včera znovu Petr Weiss.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.