Tsunami v Indonésii: 400 mrtvých! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Tsunami v Indonésii: 400 mrtvých!

Indonésii zasáhlo ničivé zemětřesení a vlna tsunami. Hlášených je téměř 400 obětí
Indonésii zasáhlo ničivé zemětřesení a vlna tsunami. Hlášených je téměř 400 obětí (ČTK)

Páteční silná zemětřesení, jež postihla indonéský ostrov Sulawesi, následná vlna tsunami si vyžádala životy přes 400 osob. Bez šance na záchranu byli hlavně lidé, kteří se přišli bavit na tradiční plážový festival.

Třímetrová vlna tsunami zpustošila hlavně město Palu, které je zavaleno troskami ze zřícených domů. Těžce poškozená je také místní mešita, která je do půlky zalitá vodou, stejně tak i nákupní centrum. Poškozeny jsou i řídící věž a přistávací dráha na letišti v Palu. Na břehu moře jsou vidět vyplavená lidská těla.

Zda na Sulawesi byli nějací zahraniční turisté, se zatím neví. „Vzhledem k vážným následkům zemětřesení a následné tsunami MZV ČR až do odvolání nedoporučuje cestovat na Sulawesi, a zvláště pak do severních oblastí ostrova. Českým cestovatelům do Indonésie doporučujeme registrovat se v systému DROZD,“ uvádí české ministerstvo zahraničí na svých webových stránkách.

Indonéský ostrov Sulawesi zasáhly po zemětřesení vlny tsunami: Braly domy i životy:



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.