Obžaloba o podvodu: Lékař uplácel šéfa pojišťovny! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Obžaloba o podvodu: Lékař uplácel šéfa pojišťovny!

Lékař Zbyšek U. (54) u Krajského soudu v Plzni.
Lékař Zbyšek U. (54) u Krajského soudu v Plzni. (Foto Aha! – Zbyněk Schnapka)

Úplatky a podvody za více jak 40 milionů korun! Ty si podle obžaloby vzal bývalý ředitel plzeňské pobočky Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra Josef C. (65) od lékaře Zbyška U. (54). Případ teď řeší Krajský soud v Plzni.

Na lavici obžalovaných usedl Zbyšek U., jenž na Plzeňsku provozoval tři ordinace. „Vykazoval pojišťovně lékařské výkony, které nebyly realizovány. Josef C. přislíbil Zbyšku U., že kontrola jeho zdravotnického zařízení bude čisté formální,“ řekl státní zástupkyně Blanka Míková s tím, že za to dostával úplatky.

Zbyšek U. podle obžaloby třeba koupil exřediteli pojišťovny osm exotických dovolených za statisíce korun. Josef C. měl také od lékaře měsíčně inkasovat stotisícové částky. Zbyšek U. mu podle obžaloby koupil i byt a zahrnoval ho alkoholem. „Něco jsem dělal já, něco dělali ostatní zaměstnanci,“ řekl Zbyšek U. Oběma mužům hrozí až 10 let vězení.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.