Setkání milovníků motocyklů Harley-Davidson: Spanilá jízda začíná v deset! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Setkání milovníků motocyklů Harley-Davidson: Spanilá jízda začíná v deset!

Parkující motorky na pražském Výstavišti.
Parkující motorky na pražském Výstavišti. (Foto ČTK)

Praha je už od čtvrtka v »zajetí« motocyklů Harley-Davidson. Konají se tu oslavy 115. výročí založení této legendární značky. Dnes v 10 hodin startuje na Letné spanilá jízda, které se zúčastní asi 4000 motocyklů. 

„Nejstarším účastníkem by měl být 83letý Ital, který přijel na svém Harley-Davidson Road King po vlastní ose z Říma,“ řekl hlavní organizátor akce Jaroslav Vavřina. „Do Prahy přijelo zhruba 60 000 motorkářů, dále očekáváme dalších asi 40 000 návštěvníků. Kvůli omezené kapacitě se účastníci spanilé jízdy losují. Pojedou ve třech vlnách přibližně po půl hodině. Startujeme na Letné a pojedeme přes Václavské náměstí, okolo právnické fakulty na náměstí Jana Palacha. Tam bude krátká zastávka. Poté Chotkovou ulicí, přes Letnou a zpět na holešovické výstaviště,“ uvedl Vavřina. Jízda by podle měj měla skončit do 13 hodin.

Dnes a zítra

Dnes odpoledne jsou ještě na programu FMX exhibice Petra Piláta, tedy freestyle motocross show, nebo například hudební vystoupení. Dnešní večer zakončí speciální párty, na které se s návštěvníky a motorkáři rozloučí pravnučka zakladatele značky Karen Davidson. Na zítřek připravili organizátoři rodinný den se zvýhodněným vstupným.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.