Celoživotní zážitek pro turisty na lodi v Sydney | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Celoživotní zážitek pro turisty na lodi v Sydney

Keporkak se objevil hned u brány u přístavu Sydney.
Keporkak se objevil hned u brány u přístavu Sydney. (Foto Profimedia.cz)

Tak tomu se říká zážitek na celý život! Naprosto unikátní snímek obřího keporkaka při výskoku se podařilo zachytit fotografovi Johnu Goodridgeovi (54) kousek od přístavu v Sydney.

Místem zrovna projížděla turistická loď, když se 20tunový kytovec rozhodl vynořit z vody a vylétnout do výšky aspoň pěti metrů. Není divu, že následný pád na záď vyvolal obří vlny do všech stran. „Byli jsme na vodě dvě hodiny a už byl téměř čas se vrátit domů,“ popisuje Goodridge vzácnou podívanou. „Najednou se z vody vertikálně vynořil plejtvák dlouhoploutvý. Byl to nezapomenutelný pohled,“ libuje si fotograf s tím, že nic podobného prý za celý svůj život ještě neviděl.

A rozhodně nebyl sám! I zbytek účastníků plavby tato krátká podívaná naprosto zhypnotizovala. Podle fotografa se mohlo jednat o zhruba osmiletou velrybu, která měřila devět metrů a vážila přes dvacet tun. Plně dospělí keporkaci přitom mohou dosahovat váhy až 50 tun a délky 18 metrů.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.