Ozbrojený šílenec Ján V. (44) hrozil odpálením bomby: Zastavila ho až kulka zásahovky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Ozbrojený šílenec Ján V. (44) hrozil odpálením bomby: Zastavila ho až kulka zásahovky!

Policejní zásahovka byla ozbrojena samopaly.
Policejní zásahovka byla ozbrojena samopaly. (Foto Aha! – Karel Janeček, ČTK)

„Odpálím tady bombu!“ Tak hrozil vyšinutý Ostravan Ján. V. (44), který se zabarikádoval ve svém domě a měsíc nevyšel ven. Nebezpečí zažehnala až policejní zásahovka, která muže postřelila do nohy.

Psychicky narušený muž měsíc nevycházel z domku ve Vřesinské ulici. Ze svého bydliště u koupaliště a tramvajové točny v Porubě se zabarikádoval a nikdo nevěděl, zda ještě žije. Příbuzní o něj měli strach, a proto přivolali policisty.
Vyjednávání na místě nemělo úspěch. Na policisty ze zásahovky šílenec vytasil muž zbraň a hrozil i výbuchem bomby. „Měl u sebe nástražný výbušný systém a zbraň, kterou následně též obrátil na naše muže,“ potvrdil na místě zásahu krajský policejní ředitel Tomáš Kužel.


Policisté bleskurychle zareagovali a agresora postřelili do nohy. Pak mu údajně z ruky sebrali rozbušku. Zda je výbušnina funkční, zkoumají pyrotechnici. Údajně zasahovala také chemická jednotka. V bytě mohou totiž údajně být i neupřesněné chemikálie. Asi 50 lidí z okolních domů bylo evakuováno, potvrdil Kužel s tím, že se zatím nepotvrdily informace, že muž byl bývalý policista.

Podivín, kterého opustila manželka
Lidé z okolí měli Jána V. za podivína. Nikdo ani nevěděl, jak se jmenuje. „Byl divný, nám tady vyhrožoval, měli jsme z něj strach. Rozesílal prý tady po okolí i výhružné dopisy. Ani nevím, jak se jmenoval, ale magor to byl,“ řekl přihlížející muž. Podle sousedů před časem od něj odešla manželka se třemi dětmi.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.