Terezka (10) je jako ve vězení! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Terezka (10) je jako ve vězení!

Simona Horáčková nemohla Tereze dát ani dárek – časopis a MP3 přehrávač.
Simona Horáčková nemohla Tereze dát ani dárek – časopis a MP3 přehrávač. (Aha! – Josef Mašek)

PRAHA – Terezka Smutná (10), která musí z rozhodnutí soudu pobývat v Olivově dětské léčebně jen proto, že se nechce vídat s tátou, je vězněm! Nejen že za ní rodiče mohou na návštěvu pouze o víkendu na tři hodiny, ale nikdo jí nesmí dát ani dárek!

Radost chtěla udělat v neděli Tereze rodinná kamarádka. „Nesla jsem jí časopis a MP3 přehrávač na písničky,“ popisuje Simona Horáčková s tím, že si dárky zase musela odnést.

„Na recepci jsem se ptala, zda by bylo možné, aby předali jedné z pacientek dárek. Bylo mi odpovězeno, že samozřejmě, a ptali se na jméno. Řekla jsem: Tereza Smutná,“ vypráví Simona. Prý jen vyslovení Terezčina jména vyvolalo obrat v chování recepčního. „Řekl mi: To nepůjde. Nechala jsem si zavolat sestru, ale i ta mi bez vysvětlení řekla, že jí to nepředá,“ popisuje Simona.

Co na takové chování říká odbor sociálněprávní ochrany dítěte Prahy 8, který má hájit práva dětí? „Nejsme kompetentní toto posuzovat. Pobyt byl nařízen v zájmu řešení celkové situace,“ říká mluvčí úřadu Helena Šmídová. Navíc jsou podle informací Aha! už hotová psychologická vyšetření Terezky, kvůli kterým je zavřená. Dítě ale v léčebně dál zůstává…Prezident Václav Klaus včera matce Terezy napsal, že by se měla dohodnout s otcem dítěte, aby Terezka mohla žít normální život.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.