Hasiči zdolávali šikmou věž v Domažlicích: 196 schodů se zátěží 27 kg! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Hasiči zdolávali šikmou věž v Domažlicích: 196 schodů se zátěží 27 kg!

Každého hasiče po doběhu vyšetřili zdravotníci.
Každého hasiče po doběhu vyšetřili zdravotníci. (Foto Aha!: Zbyněk Schnapka)

 Na samé dno svých sil si sáhli hasiči, kteří v extrémním závodě zdolávali šikmou věž v Domažlicích. Ti nejlepší vyběhli do výšky 56 metrů za dobu kolem 80 vteřin.

Nejrychlejším byl Jiří Hnyk (23) z Klenčí pod Čerchovem. Věž zdolal za 77 vteřin. S výkonem ale nebyl spokojený. Loni o osm vteřin rychlejší a s tímto časem drží absolutní rekord. „Trénuji každý den. Nejčastěji v práci. Jsem profesionální hasič, a když nejsme na zásahu, jsem v posilovně nebo běhám na pásu,“ svěřil se Hnyk.
Ve volném čase pak jezdí třikrát týdně na kole nejméně 40 km a z Klenčí občas vyběhne i na nejvyšší vrchol Českého lesa Čerchov (1042 m). „Před závodem přidám v tréninku ještě běh do schodů v parku u nás v Klenčí a někdy i v silu v Domažlicích,“ dodal Hnyk.      

Nesmíte chybovat
Čím člověk běží výše, tím nohy více odmítají poslušnost. „Hlava říká, udělej krok, ale noha nechce poslechnout. Když se na schodech sesmekne, těžko se časová ztráta dohání, a když se s kyslíkovou bombou na zádech zachytnete za trám, šance na vítězství je nulová,“ popsal Hnyk.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.