Epidurál při porodu jí zkazil zbytek života! Roky bolesti mají šokující vysvětlení | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Epidurál při porodu jí zkazil zbytek života! Roky bolesti mají šokující vysvětlení

Lékař si nevšiml, že v Amyně páteři se zlomila jehla.
Lékař si nevšiml, že v Amyně páteři se zlomila jehla. (Foto: ara)

Dlouhých 14 let bojovala matka šesti dětí s bolestí zad. Lékaři jí dlouho tvrdili, že má ischias, jenže vyšetření na CT ukázalo krutou pravdu. Před lety, když rodila nejmladšího syna, udělal anesteziolog velkou chybu.

Amy Bright porodila svého nejmladšího syna v roce 2003 v nemocnici v Jacksonville na Floridě. Chlapec přišel na svět císařským řezem, vše se zdálo být v pořádku. Jenže dva měsíce po porodu začaly Amy bolet záda. 14 let nešťastná žena strávila obcházením lékařů, od kterých slyšela, že má ischias.

Jenže vyšetření pomocí CT odhalilo děsivou pravdu. Při porodu syna u ní byla použita epidurální anestezie a lékařům zůstala 3 cm dlouhá část jehly v páteři. Amy tvrdí, že personál nemocnice si toho musel všimnout, protože úlomek v její páteři je poměrně velký.

Jehla v páteři stihla za 14 let napáchat nenávratné škody, oblast kolem ní je zjizvená a nervy jsou poškozené. Lékaři si netroufají jehlu odstranit, protože mají strach, že by žena mohla skončit na invalidním vozíku. Jenže to vypadá, že časem se mu stejně nevyhne.

Není se co divit, že její právník začal jednat. Podle něj je chyba na straně nemocnice, kdyby totiž lékař upozornil na to, že mu po zákroku chybí kus jehly, mohla být odstraněna a následky by pro Amy nebyly tak hrozivé. Nemocnice v Jacksonville navíc nemá příliš dobrou pověst od roku 2005 na ni totiž bylo podáno už 14 trestních oznámení.



Přečtěte si
jirinamora...@...
6. 7. 2019 • 11:47

Ano platí se za ni 4 tisíce při objednání v lékárně před porodem, potom se už ale o nic nestaráte, pumpičku Vám doručí přímo do nemocnice, kde na operaci půjdete.

Krajtik
4. 7. 2019 • 09:13

Tak to zní opravdu velice dobře, za tu pumpičku se něco platí? nebo to hradí celé pojišťovna?

jirinamora...@...
2. 7. 2019 • 18:03

Byla jsem na porodu císařem, a abych mohla ihned kojit, tak jsem si před porodem zařídila pumpičku, která mi pumpovala analgetikum přímo do rány, takže jsem mohla hned kojit.

Krajtik
1. 7. 2019 • 21:51

Dobrý den, máte za sebou prosím někdo porod císařem? můžete mi poradit, jak se to pak řeší s kojením? když bych brala analgetika?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.