Zámek Kynžvart představí rarity diplomata: Zlaté brýle knížete Metternicha! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Zámek Kynžvart představí rarity diplomata: Zlaté brýle knížete Metternicha!

Na zámku Kynžvart začal Metternichův rok.
Na zámku Kynžvart začal Metternichův rok. (Foto Aha! – Kateřina Moravcová)

V duchu politiky a diplomacie knížete Metternicha se bude na zámku Kynžvart na Chebsku odehrávat letošní návštěvnická sezona. Představí nejen jeho osobní věci.

Uměleckými sbírkami zámek Kynžvart doslova překypuje. Ne každý artefakt tak může být každoročně k vidění. Milovníci historie se od dubna mohou pokochat ukázkou unikátních předmětů přímo ze stolu diplomata knížete Metternicha.

„V mimořádných prohlídkách bude k vidění například vzácný řád Království Obojí Sicílie, který má obvykle své místo pouze v trezoru. Vystavíme ale rovněž zlaté Metternichovy brýle, nebo akvarel z roku 1819, kde je zachycen audienční průvod,“ láká návštěvníky kastelán Ondřej Cink.

Kdo byl kníže Metternich?

Klemens Wenzel von Metternich (1773 – 1859) byl rakouský šlechtic, politik a diplomat, který zastával funkci ministra zahraničí a později státního kancléře Rakouského císařství.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.