Obžaloba u soudu tvrdí: Lékař rdousil manželku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Obžaloba u soudu tvrdí: Lékař rdousil manželku!

Petru K. hrozí až 18 let vězení.
Petru K. hrozí až 18 let vězení. (Foto Aha! – Zbyněk Schnapka)

Za pokus o vraždu manželky hrozí pražskému lékaři Petru K. (67) až 18 let vězení. Specialista na ušní, nosní a krční choroby včera skončil u soudu. Podle obžaloby chtěl Alenu K. (53) uškrtit.

Rodinné drama se odehrálo loni v březnu v domě ve Strážově na Klatovsku. „Nejdříve ženě nadával a pak ji začal škrtit. Při tom křičel ty svině, ty svině, dokud budeš dýchat,“ řekla státní zástupkyně Věra Brázdová. Alena K. se muži vysmekla a zavolala policii.
Za vyhroceným konfliktem byl údajně alkoholismus lékaře. „Byla doba, kdy zvládl i pět sedmiček vína denně. Vykonával potřebu do nádob v ložnici. Stalo se, že se vymočil i jinam. Toto ale bylo poprvé, kdy na mě vztáhl ruku,“ dodala Alena K.

Lékař čin popírá. „Nikoho jsem neškrtil. Manželka nebyla v domě a dveře byly otevřené. Volal jsem na policii, aby mi jí pomohli najít. Když přijeli, nasadili mi želízka, že jsem podezřelý z vraždy,“ tvrdil Petr K.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.