Typologie pijáka: Co na vás prozradí oblíbený alkohol? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Typologie pijáka: Co na vás prozradí oblíbený alkohol?

Vodka, nebo víno? Co   na vás prozradí oblíbený alkohol?
Vodka, nebo víno? Co na vás prozradí oblíbený alkohol? (Foto scom, ara)

Až budete dnes během silvestrovských oslav přemýšlet, jakou lahvinku načnete jako první, vybírejte s rozvahou! Jak totiž ukazují některé průzkumy, každý druh alkoholu vyvolává jiné pocity. Oblíbený nápoj také mnohé vypovídá o vašich charakterových vlastnostech. Snadno se tedy může stát, že si jediným panákem vodky zkazíte celý večer. A to by přece byla škoda, ne?

Alkohol a cizí jazyky

Britové ve spolupráci s nizozemskými vědci zjistili ještě jednu zajímavou věc, kterou si můžete snadno ověřit třeba už dnes večer. Pokud prý mluvíte cizí řečí poté, co se posilníte sklenkou dobrého vína či piva, je váš projev mnohem plynulejší, než ve střízlivém stavu! Alkohol totiž, jak známo, odstraňuje zábrany a nervozitu, což napomáhá spontánní konverzaci. Studie, která byla publikována v časopise Journal of Psychopharmacology, se zúčastnilo celkem 50 Němců, kteří uměli holandsky. Vědci porovnávali jejich rozhovor s rodilým mluvčím zastřízliva a po požití jednoho půllitru piva.

Skupina britských vědců z organizace Global Drug Survey (GDS) každoročně zkoumá účinky návykových látek na lidskou psychiku i na chování a následně je prezentuje v časopise British Medical Journal. V letošním roce se výzkum zaměřil mimo jiné i na emoce, které jednotlivé druhy alkoholu vyvolávají. Na otázky odpovídalo více než 30 000 lidí z celého světa ve věku od 18 do 24 let.

Ale není to jen o pocitech! Sexuoložka Tracey Cox tvrdí, že oblíbený alkohol a způsob, kterým jej konzumujeme, může celkem důvěryhodně popsat naše základní charakterové rysy. Třeba takové nevinné hlazení sklenky s vínem prý signalizuje, že jsme k mání a rádi bychom si s někým zašpásovali!

NÁPOJE S NIŽŠÍM OBSAHEM ALKOHOLU

Pokud se chcete na párty cítit uvolněně, doporučujeme zvolit pivo či víno. 53 % respondentů britského průzkumu popsalo, že se cítí být nad věcí po požití vína, 50 % takto hodnotilo účinky piva. Ovšem všeho s mírou. Tyto druhy alkoholu totiž prý mohou ve větším množství vyvolávat ospalost.

 

Jací jste, když pijete…

WHISKY

Tohle pití není pro amatéry! Pokud i vy holdujete whisce, jste pravděpodobně intelektuálně založení, cílevědomí a houževnatí.

VODKA

Vodka nesedne každému, většinou ji ale popíjí introverti, kteří neradi sdílí s okolím své pocity. těmto lidem je velmi těžké najít cestu.

GIN

Pijani, kteří mají rádi gin (ať už čistý, nebo v oblíbené kombinaci s tonikem), milují,když jsou středem pozornosti. Rádi flirtují, ale chybí jim sebevědomí.

KOKTEJL MARTINI

Oblíbený koktejl z ginu a vermutu popíjejí podivíni a elegáni. Většinou jsou samotářští, ale když s nimi zapředete řeč, dobře si s nimi popovídáte.

TEQUILA

Na první pohled se to nezdá, ale tento mexický destilovaný nápoj milují romantické duše. Touží po dobrodružství, a když se nudí, nebojí se vyvolat konflikt jen pro to, aby se zabavili.

ŠAMPAŇSKÉ

»Bublinky« jsou všeobecně považovány za snobské pití. Pokud se tedy ve společnosti rádi objevujete se sklenkou sektu, dáváte tím svému okolí najevo, že jste rádi středem pozornosti a záleží vám na tom, jak před ostatními vypadáte.

ČERVENÉ VÍNO

Sebevědomí vám rozhodně nechybí! Ceníte si sami sebe a věcmi, s nimiž nesouhlasíte, pohrdáte. Přátele si vybíráte skutečně pečlivě. Rádi ale také pomáháte ostatním.

BÍLÉ VÍNO

Zlatavý mok si vybírají nejčastěji lidé, kteří si nejsou jistí sami sebou. Pokud i vám bílé víno chutná, jste patrně velmi společenští a rádi si jen tak povídáte.

PIVO

Pivaři jsou většinou dobře naladěni a přenášejí pozitivní energii i na ostatní. V některých ohledech jsou ale trochu nejistí. Rádi také o všem dlouze přemýšlí.



Přečtěte si
ivoadler
1. 1. 2018 • 11:35

No to je objev! Vědátoři nad tím jistě bádali roky. Vím to dávno. Po obědě či večeři se napiju piva. Přece do sebe nenaleju půl litru vína! Když si jdu do hospody pokecat, taky piju pivo. Víno piju při společenské příležitosti, zejména v dámské společnosti. Konzumace kořalky, figu borovů záleží na tom, jaké, je jako když pilot v letadle zapne forsáž. Vožere se v krátké době. Neodsuzuju to zcela, ale přece jen si dávám bacha.

vigela
31. 12. 2017 • 09:39

To má být k silvestrovskému pobavení? Je to nesmysl. (Řadu let jsem pila červené víno, pak se mi na něj zablokoval žaludek a žádá si jen bílé. Charakterové vlastnosti se mi nezměnily.)

ppadys13
31. 12. 2017 • 09:30

Ten článek je výplod chorého mozku.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.