Zákaz pití alkoholu na veřejnosti v centru Prahy: Obrovské pokuty! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Zákaz pití alkoholu na veřejnosti v centru Prahy: Obrovské pokuty!

V centru metropole už si od příštího roku pivo nejspíš nedáte.
V centru metropole už si od příštího roku pivo nejspíš nedáte. (Foto Aha! – David Malík )

Teplý svařák, orosené pivo či jiné »alko« už si jen tak při procházce centrem Prahy nedopřejete. Od začátku nového roku to totiž nejspíš zakáže nová vyhláška. Při porušení můžete dostat až desetitisícovou pokutu!

Nová vyhláška, která zakazuje pít alkohol na veřejnosti celoplošně v Praze 1, je nyní v připomínkovém řízení. Zákaz dosud platil jen ve vybraných ulicích a parcích. Pokutu můžete dostat už jen za to, že kelímek či otevřenou lahev s alkoholem budete držet v ruce.
„Hlavní problém už nepředstavují podnapilé osoby bez domova, nýbrž tisíce osob, především z řad turistů. Čím dál častěji před provozovnami upřednostňují ulice, náměstí či parky jako místa bujarého alkoholového veselí,“ vysvětlil radní pro bezpečnost Prahy 1 Ivan Solil (ČSSD).

Na silvestr výjimka

Beztrestně se dá popíjet pouze na restauračních předzahrádkách, prostorách u stánkům s občerstvením, na vinobraní, posvícení či jiné podobné ohlášené a povolené akci. Zákaz také nebude platit během silvestrovských a novoročních oslav.

A co jiná města?

Většina velkých měst po celém Česku má vyhláškami zakázáno pití alkoholu, obvykle jsou v ní vyjmenovány konkrétní ulice a parky. Nejde o celé město či jeho centru. Například v Brně je takto zakázáno 200 míst, ve Zlíně 13, v Hradci Králové 55. Na druhou stranu v Karlových Varech se konzumovat smí.

Přečtěte si
6010
2. 11. 2017 • 10:06

Pardon, vše je jinak.Nedostanu jitrnici od souseda, protože nejsem příbuzná, jsem cizí člověk a pro ty platí stále stejná pravidla.Kdybych byla sešvagřená, či jinak v příbuzenské linii, tak bych jí dostala, ale takto nedostanu nic.Ach jo.Příště musím číst článek pořádně, zbytečná radost.

6010
2. 11. 2017 • 09:58

Ten zákaz pití alkoholu na veřejnosti mne nijak netrápí, moc nepiji.Ale to, že konečně dostanu jitrnici ze zabíjačky od souseda a nikdo kvůli tomu nebude potrestán, tak to mne potěšilo.Takový zákon musel vymyslet člověk, asi nějaký Benda.A že těch Bendů tam je.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.