Kalousek končí...ale poslancem zůstává! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Kalousek končí...ale poslancem zůstává!

Miroslav Kalousek
Miroslav Kalousek (: ČTK)

Zavřete oči, odcházím! S těmito slovy mizel filmový Kristián krasavicím ve svém vysněném světě. Miroslav Kalousek (56) včera také oznámil, že odchází – ovšem ze šéfovského křesla TOP 09!

Oči mohly zůstat otevřené, protože prý rozhodně nemizí z vysoké politiky! Ale jedna kráska by tu byla. A dokonce si myslí na jeho místo!
Že bude všechno jako dřív a nebude s ním nuda, dokumentoval Kalousek i vyplazeným jazykem na fotografa. Prohlásil také, že nečte svůj nekrolog. Nadále bude zřejmě působit jako šéf poslaneckého klubu své strany.

Nejsem brzda

A důvody? Chce prý »svým odchodem umožnit společný postup demokratických subjektů od středu doprava. Nechce být skutečným ani zástupným důvodem pro to, aby taková spolupráce nevznikla«. TOP 09 ve volbách získala 5,31 procenta hlasů, do Sněmovny se dostala především díky hlasům z pražských okrsků. Od posledních voleb přišla o 19 mandátů, v dolní komoře bude mít sedm poslanců.

Nemají mě rádi?

Listopadový sněm by podle Kalouska měl kromě volby jeho nástupce jasně pojmenovat příčiny neúspěchů. „Kolik lidí nevolilo kvůli mně a kolik volilo právě kvůli mně, já to říct neumím,“ uvedl. „Jsem si vědom předsudků, které vůči mně panují a nechci, aby moje osoba tomu procesu překážela,“ uvedl.

Podobné limity má podle něj i europoslanec a někdejší ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil (41, dříve ODS a ODA), který se o víkendu rozhodl podat přihlášku do TOP 09 a někteří představitelé strany ho vidí jako možného Kalouskova nástupce.

Bez minulosti

Tím by ale chtěla být i Markéta Pekarová-Adamová (33), která vsází na to, že svým lepým zjevem upoutá víc voličů, než Kalousek svým sarkasmem a zdviženými prostředníčky. A navíc, jak sama říká, není zatížena žádnou minulostí...

Víte, že...

...Kalousek se stal šéfem strany v listopadu 2015, kdy nahradil Karla Schwarzenberga? V minulosti vedl necelé tři roky také KDU-ČSL. Rezignoval v roce 2006 poté, co nevyšel plán na účast lidovců v menšinové vládě s ČSSD podporované komunisty.

Kalousek: Není to můj nekrolog. A Pospíšilovi kandidovat nedoporučuji.





Přečtěte si
hejhej
25. 10. 2017 • 19:46

Pidi strana TOP09, kterou arogantní opilec Kalousek dovedl ke krachu, stejně jako kdysi fráteníky. Kdyby byl chlao- což není, složil by mandát a konečně zmizel . Ale on nic jiného, díky chlastu, neumí, jenom žvanit.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.