Povinná školka: Stovkám rodičů hrozí pokuta! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Povinná školka: Stovkám rodičů hrozí pokuta!

Až pětitisícová pokuta hrozí rodičům, kteří nepřišli k zápisu do mateřské školy.
Až pětitisícová pokuta hrozí rodičům, kteří nepřišli k zápisu do mateřské školy. (ilustrační foto ara)

Až pětitisícová pokuta hrozí rodičům, kteří nepřišli k zápisu do mateřské školy. Od letošního roku je totiž poslední rok školky povinný. Stovky rodičů podle úřadů tuto povinnost zřejmě nesplnily.

Rodičů pětiletých dětí, kteří se na novou povinnost vykašlali, jsou podle zjištění MFD stovky. Jen v Děčíně postrádají 30 procent dětí, které už měly být přihlášeny, v Liberci či Mostě je takových pětina. Úřady nyní dávají dohromady seznamy, poté budou tyto rodiče kontaktovat, a teprve pak by přišly na řadu pokuty.

Ačkoliv školky mají určené spádové oblasti, je možné, že rodiče přihlásili dítě úplně jinam. Ne všichni to totiž spádové školce oznamují. Ti, kteří ale nesplnili svou povinnost, mohou dostat až pětitisícovou pokutu. Nepřihlášení dítěte je totiž přestupek zanedbání povinné školní docházky. Úředníci se ale nakonec mohou spokojit jen s domluvou rodičům.

Přečtěte si
zadnice
30. 7. 2017 • 09:39

I podle lokolit se jedná většinou o "diskriminované" rodiče a jejich děti.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.