Atomový výbuch v přímém přenosu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Atomový výbuch v přímém přenosu!

Tento atomový hřib mohli vidět diváci ČT2.
Tento atomový hřib mohli vidět diváci ČT2.

PRAHA – Tak to tu ještě nebylo! Do ranního vysílání pořadu Panorama na ČT 2 se včera nabourali počítačoví piráti – »umělecká« skupina Ztohoven – a místo online záběrů ze zajímavých míst republiky se na obrazovce objevil atomový hřib!


Piráti se nabourali do vysílání ČT

Mluvčí České televize Martin Krafl řekl, že skupině se pomocí internetu a další techniky podařilo nabourat přímo do kamery vysílající živé záběry z Černého dolu v Krkonoších. „Vysílání z Kavčích hor narušeno nebylo,“ zdůraznil Krafl. Necelých 50 000 diváků, kteří v té chvíli vysílání Panoramy sledovalo, vidělo fiktivní atomový výbuch v Jeseníkách, na obrazovce se objevila i internetová adresa skupiny www.ztohoven.com.

Krok videopirátů rozzlobil zástupce střediska na Ovčárně v Jeseníkách, které za vysílání v pořadu Panorama platí 600 000 Kč ročně (za jedno vysílání záběrů 3500 korun). „Je to nehoráznost. Mělo by se na ně podat trestní oznámení. Každopádně by to měla policie vyšetřit a dát jim to k úhradě,“ řekl majitel střediska Josef Figura.

Není to první akce skupiny Ztohoven. »Umělci« mají na svědomí změnu červeného neonového srdce výtvarníka Jiřího Davida, které svítilo nad Pražským hradem. To přeměnili v otazník. V roce 2003 také překryli na 800 reklamních vitrín v pražském metru bílými plakáty s černým otazníkem.


Autor: (pol)

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.