Vrazila Markétce kudlu do zad, skončila v pasťáku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Vrazila Markétce kudlu do zad, skončila v pasťáku

Drama se odehrálo na břehu rybníka u malého městečka na Chebsku.
Drama se odehrálo na břehu rybníka u malého městečka na Chebsku. (Foto Aha! – Kateřina Moravcová)

Školačka Klára (15) loni v srpnu bodla do zad u rybníka na Chebsku svou nejlepší kamarádku Markétku (15). Navíc ji chtěla podříznout. Krajský soud v Plzni ji poslal na čtyři roky do pasťáku.

Drama se odehrálo na konci loňského léta a otřáslo celým městečkem na Chebsku. Dvě nejlepší kamarádky Klára a Markétka se vydaly k místnímu rybníku. Z ničeho nic tu ale Klára vytáhla nůž. Markétu bodla do zad, a pokusila se ji dokonce podříznout. Dívka v tratolišti krve prosila o pomoc. Smyslů zbavená útočnice se nad ní nakonec slitovala a záchranu přivolala.

Kláře za to hrozilo až devět let. „Obžalovaná mladistvá byla v únoru shledána vinnou, bylo ji uloženo trestní opatření na čtyři roky nepodmíněně. Rozhodnutí ale není pravomocné, jelikož se proti němu obhájce obžalované na místě odvolal k Vrchnímu soudu v Praze,“ informoval včera mluvčí soudu David Unger. Dívka je do konečného rozhodnutí soudu ve vazbě. Markéta se z útoku zotavila.
Nahoře Markéta, dole Klára. Dívky byly nejlepší kamarádky až do osudné srpnové neděle.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.