Hynek (17) postřelil své dvojče Adama! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Hynek (17) postřelil své dvojče Adama!

Hynek a Adam.
Hynek a Adam. (Foto Aha! – Martin Přibyl, Facebook)

Na okraji lesa v klidném místě na břehu Labe padl nečekaný výstřel a Adamovi (17) šlo v tu chvíli o život. Dva bratři si hráli s pistolí a zřejmě omylem Hynek postřelil své dvojče.

Neštěstí se stalo v neděli podvečer v chatové oblasti Oseček na Nymbursku, kde bydlí s rodiči. „S pár lidmi jsme seděli tady v hospodě a najednou slyšeli výstřel. Za chvilku tu byly dvě sanitky a spousta policajtů,“ řekla Aha! žena, která byla v osudnou chvíli jen pár metrů od místa neštěstí.

Proč výstřel padl, zatím není jasné. Zřejmě ale nešlo o úmysl. „Dostali jsme oznámení, že na místě je postřelený chlapec. Případem se zabýváme, ale vzhledem k tomu, že jde o mladistvého, nebudeme se k případu více vyjadřovat,“ řekla policistka Petra Potočná. Adama záchranka převezla do nemocnice.

„Ošetřili jsme středně těžké poranění,“ řekla mluvčí záchranky Petra Effenbergerová. Měl by být mimo ohrožení života. Policisté během včerejšího dopoledne hledali v okolí domu pravděpodobně nábojnice. Především je ale bude zajímat, kde kluci zbraň, podle informací Aha! malorážku, sebrali.


Stříleli tam často?!
Sousedé popsali, že střelba v chatové oblasti není nic výjimečného. „Občas se tu ozývá. Když jsme slyšeli výstřel tentokrát, moc jsme se tím nezaobírali,“ řekla žena, jenž byla v blízké restauraci a oba mladíky zná. Deník Aha! mluvil i s další ženou, která ví, o koho jde. „Kamarádí se synovcem. Všichni jsou zbraněmi posedlí. Jezdí i střílet do nedalekých Milovic na airsoft,“ prozradila žena.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.