Melčákovi s Pohankou vyhrožují kulkou do hlavy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Melčákovi s Pohankou vyhrožují kulkou do hlavy!

Přeběhlíci Pohanka (vlevo) s Melčákem.
Přeběhlíci Pohanka (vlevo) s Melčákem. (Aha! – Petr Novotný)

PRAHA – Vládní balík ekonomických reforem včera prošel ve Sněmovně do druhého čtení. Podpořili ho i přeběhlíci Melčák s Pohankou, kterým teď někdo vyhrožuje smrtí. Zákon o reformách ale nemá vyhráno – výhrady proti němu má stále celá řada poslanců vládní koalice.

Balík reforem prošel prvním čtením, Tlustý nehlasoval

Poslanci by o reformě měli rozhodovat v srpnu. Včera ji podrželi koaliční poslanci plus přeběhlíci z ČSSD Miloš Melčák a Michal Pohanka. Těm nyní vyhrožuje v dopise anonym smrtí. Napsal jim, že pokud budou hlasovat pro vládní reformu nebo radarovou základnu USA v Česku, dopadnou jako loni zavražděný podnikatel František Mrázek, který byl zastřelen a vraha se stále nepodařilo vypátrat.

Dopis byl odeslán z Jihlavy a v obálce byla kromě psaní i zlomená tužka. Melčák i Pohanka mají už skoro rok přidělenou policejní ochranku. Ta jim ale podle pisatele dopisu nepomůže…

Poslanec Vlastimil Tlustý (ODS) se včera při hlasování zdržel. Reformu tím i tak podpořil, protože nehlasoval pro zamítnutí. V druhém čtení bude ale těžší získat pro reformu podporu. Proti ní je kolem deseti poslanců ODS, kromě Tlustého i Eva Dundáčková nebo Petr Pleva a také lidovci Jiří Carbol a Ludvík Hovorka. Ten například chce, aby ze zákona vypadla část o zdravotnictví, která zavádí poplatky u lékaře. Melčák s Pohankou zase trvají na tom, aby snížená sazba DPH (potraviny, léky, atd.) vyskočila z pěti jen na sedm procent. Vláda má v návrhu devět procent.

Výhrůžný dopis přeběhlíkům

Naši milovaní Jidáškové!
Konec vašeho poslancování a urážení voličů je blízko a jenom na vás. Stačí hlasovat s vládou pro „reformní batoh“, nebo pro základnu USA u nás. Pak končí všechny legrace a čeká vás jenom cesta za podnikatelem Mrázkem. Nechte si vysvětlit, co z vašich makovic nadělá zásah jedinou speciální střelou. Ochrana nepomůže, všechno je jenom na vás.

Věrní přátelé

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.