Exploze ve Vřesové: Výbuch odhodil dvoutunový poklop | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Exploze ve Vřesové: Výbuch odhodil dvoutunový poklop

V areálu Sokolovské uhelné zasahovalo pět hasičských jednotek.
V areálu Sokolovské uhelné zasahovalo pět hasičských jednotek. (pro Aha! – Lucie Říhová)

VŘESOVÁ – V podniku Sokolovská uhelná včera došlo k výbuchu čpavku. Exploze odfoukla dvoutunový poklop jako list papíru. Dva lidé byli lehce zraněni a skončili v nemocnici.

V podniku Sokolovská uhelná včera došlo k výbuchu čpavku. Exploze odfoukla dvoutunový poklop jako list papíru. Dva lidé byli lehce zraněni a skončili v nemocnici.

Dvoutunový poklop spadl na střechu sousedního objektu. Pod ní vede čpavkové potrubí. „Unikl asi kubík čpavku. Zkrápěním se podařilo zamezit šíření plynného čpavku mimo areál podniku. Nikdo nebyl v ohrožení. Zatím není jasné, proč k explozi došlo, ani jaká je celková škoda,“ uvedl mluvčí hasičů František Petrů.

Exploze nastala v technologických zařízeních kombinátu Rectisol, které byly kvůli údržbě odstavené. Výbuch se naštěstí obešel bez požáru. Přesto výbuch likvidovalo pět jednotek profesionálních hasičů z Karlových Varů, Sokolova a Chebu.

Čpavek ve vyšších koncentracích může vážně poleptat sliznice dýchacích cest, kůži a oční rohovku. Může zapříčinit i otok plic.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.