Plameny probudily Nerudovku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 7. května 2024

Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství

Plameny probudily Nerudovku

Na uhašení požáru hasiči potřebovali čtyři cisterny vody.
Na uhašení požáru hasiči potřebovali čtyři cisterny vody. (pro Aha! – Jan Kostík)

PRAHA – Praskání ohně, plameny a kouř probudily včera před pátou hodinou ranní obyvatele Nerudovy ulice. Požár zachvátil zahrádku restaurace U mlynáře, která se nachází ve dvoře obytného bloku. Živel napáchal v historické zástavbě škodu kolem pěti milionů korun.

S ohněm zápasilo 23 hasičů více než hodinu. Jeho bleskovému rozšíření napomohla dekorace. Kovová konstrukce tam byla zamaskovaná polyuretanem, který vypadá jako dřevo, ale hoří ještě lépe. „Byla tam i spousta suchých vázaných květin, obilí, polínek a dalších věcí,“ objasnil vyšetřovatel pražských hasičů. Ti z hořícího objektu spěšně vynášeli také propanbutanové láhve, které mohly v žáru explodovat.

Příčinu požáru experti zatím vyšetřují. Prověřují několik verzí. Způsobit ho mohla technická závada, odhozený nedopalek nebo neuhašená svíčka. Plameny zničily nejen celou zahrádku s vybavením, ale žár a kouř poškodily také část baru v přízemí objektu, fasády a pavlače sousedních domů.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.