Pracovala na zahradě, pár dní na to zemřela! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Pracovala na zahradě, pár dní na to zemřela!

Lucinda (43) se svými dětmi Georgem (6) a Megan (9).
Lucinda (43) se svými dětmi Georgem (6) a Megan (9). (Foto ara)

43letá Lucinda pracovala přes den na zahradě. Po práci ji rozbolelo rameno. Matka dvou dětí vyhledala doktora, který ji předepsal léky proti bolesti. Lucindu ale nebolely unavené svaly. Bolest v rameni způsobila sepse…

Lucinda si při plení záhonů poškrábala ruku. To byla osudná chvíle, kdy se jí do těla dostala infekce. Matka dvou dětí si nemyslela, že jde o něco vážného. Lékař jí poslal domů s prášky proti bolesti a doporučil jí vyhledat fyzioterapeuta.

Když se její stav nelepšil, zamířila Lucinda o tři dny později do nemocnice znova. Druhý doktor už nic nepodcenil. Z jednoduchého rozboru krve zjistil, že Lucinda má sepsi neboli otravu krve. Okamžitě jí nasadil nitrožilní antibiotika. Pro Lucindu už ale bylo pozdě. Na otravu krve zemřela o dva dny později.

Lucindina matka Shirley Smith kroutí hlavu nad přístupem lékařů. „Doktor jí ani nezměřil krevní tlak, a to by měl přece udělat automaticky,“ řekla pro Daily Mail. Sepse je přitom skutečně smrtelně nebezpečná. Organismus se snaží bojovat s infekcí a přitom může snižovat průtok krve zdravými orgány. Jeden i více orgánů v důsledku toho mohou selhat.

„Každý rok je ve Velké Británii 150 tisíc případů sepse, z toho 44 tisíc skončí smrtí – to je víc než rakovina střeva, prsu a prostaty dohromady,“ říká Lucindina sestra Caroline s tím, že symptomy bývají často podobné jako u řady běžných onemocnění. Jediná šance, jak mít jistotu, je nechat si udělat krevní test. Kdyby ho Lucinda podstoupila hned, mohlo jí to zachránit život…

Přečtěte si
-bello-
9. 10. 2016 • 18:31

Nic neobvyklého, Británie je pověstná svým děsným zdravotnictvím.To se přece ví !!!!!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.