Policejní ostuda! Chtěli ho zatknout. Vzal jim pistoli a utekl | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Policejní ostuda! Chtěli ho zatknout. Vzal jim pistoli a utekl

Ivan Žigmund
Ivan Žigmund (: Policie ČR)

OSTROV – Hledaný Ivan Žigmund (28) napadl včera po půlnoci v Ostrově na Karlovarsku policisty. Jednomu ukradl zbraň a utekl. Policie ihned zahájila obrovské pátrací manévry.

Hledaný Ivan Žigmund (28) napadl včera po půlnoci v Ostrově na Karlovarsku policisty. Jednomu ukradl zbraň a utekl. Policie ihned zahájila obrovské pátrací manévry.

Na muže, který se v noci v Ostrově v Čapkově ulici choval podezřele, upozornili policisty tamní obyvatelé. Hlídka ho objevila na křižovatce ulic Dukelských hrdinů a Nejedlého. Když ho policisté požádali o doklady, dal jim cestovní pas. Záhy zjistili, že muž je podezřelý z majetkové trestné činnosti a chomutovský státní zástupce vydal souhlas s jeho zadržením. Žigmunda tedy poučili podle zákona o jeho právech a chtěli provést bezpečnostní prohlídku. Během ní se Žigmund pokusil o útěk, policisté ho ale zpacifikovali. „Ve chvíli, kdy se mu snažili nasadit pouta, začal se znovu bránit. Při potyčce vyškubl policistovi z pouzdra služební pistoli s patnácti náboji v zásobníku. Natáhl závěr zbraně, namířil na policisty a utekl,“ popsala incident mluvčí západočeské policie Martina Kohoutová.

Pachatel nevystřelil a nikoho nezranil. „Zřejmě je však stále ozbrojen, a proto může být nebezpečný. Sto policistů a psovodi se psy nyní prohledávají objekty, v nichž by se mohl skrývat, a okolní lesy. Do akce byl nasazen také vrtulník,“ dodala Kohoutová.

Krajské policejní ředitelství bude také zjišťovat, zda se policisté nedopustili chyby.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.