Nový iPhone 7: Vodotěsný, ale...
 Přejete si černý, nebo... Černý? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Nový iPhone 7: Vodotěsný, ale...
 Přejete si černý, nebo... Černý?

V metrové hloubce má iPhone 7 přežít i půl hodiny. Na koupání to není, ale když třeba spadne do záchodu...
V metrové hloubce má iPhone 7 přežít i půl hodiny. Na koupání to není, ale když třeba spadne do záchodu... (Apple, EPA, ČTK)

Gigant přes elektroniku Apple dnes začíná přijímat předobjednávky na novou generaci mobilu iPhone, jež nese označení 7. Nepřináší žádnou revoluci, ale aspoň nezdražuje...

Prezentace firmy Apple bývají vždycky velká podívaná, ovšem tentokrát se s iPhonem nic převratného nestalo, a tak se museli zaměřit na detaily. Snad nejvíc řeší fanoušci i kritici to, že už sedmička nemá klasický konektor na sluchátka. Apple vykročil bezdrátovou cestou, ovšem speciální »pecky« AirPods přijdou na pět tisíc Kč! Nicméně kdo nechce tolik platit, nebo se bojí, že titěrná sluchátka poztrácí, může použít stará (či jakákoli jiná s 3,5 mm jackem), připojená přes jednoduchý kabílek, který bude součástí každého balení.

Netopit!
Snad největší haló dělá Apple kolem nových barev iPhonu 7: ke zlaté, stříbrné a růžovozlaté přidal černou a… Černou. Totiž lesklou černou. Oproti předchůdcům má sedmička hladší, jednodušší povrch, novinkou je odolnost proti prachu a vodě. V metrové hloubce by měl »přežít« až půl hodiny. Bez záruky ovšem! „Odolnost proti vodě se může v důsledku normálního opotřebení postupem času snížit. Poškození tekutinou není kryté zárukou,“ varuje Apple, že reklamace »utopených« telefonů bude odmítat. Už za 14 dní
V Česku bude sedmička k dostání 23. září, nejlevnější verze (s pamětí 32 GB) za 21 190 Kč, nejdražší (7 Plus s 256 GB) vyjde na 31 390.

Dva objektivy pomůžou fotkám
Na telefonování už není moc co vymýšlet, a tak se vývojáři soustředí na další funkce: zejména focení. Dražší verze, 7 Plus, má hned tři foťáky/kamery: zepředu na selfie a zezadu se doplňují širokoúhlý a teleobjektiv. Snímek z obou se zkombinuje, aby byl lepší obraz s větší hloubkou ostrosti.



Přečtěte si
Josef124
27. 7. 2021 • 05:38

Já mám také iPhone 7 a jakou má barvu pro mě není podstatné, protože na něm mám stejně kryt. Ten si můžu koupit jak chci barevný. Vybrala jsem si červený kožený knížkový kryt z http­s://ww­w.fi­neca­se.cz/ , takže jak vypadá samotný iPhone není vůbec vidět a můžu mít každou chvíli jiný .

ivannavratil386
12. 10. 2018 • 21:45

Jééé, přesně ten mám. Konkrétně tedy tento: https://www.expert.cz/apple-iphone-7-32gb-black/ Koupil jsem ho snad už někdy před rokem a půl a myslím, že pořád je to skvělý telefon. Na vše, co potřebuji mi bohatě stačí... Neměnil bych.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.