3. září je Dnem mužského porostu tváře: Pročísněte si vousy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

3. září je Dnem mužského porostu tváře: Pročísněte si vousy!

Vousáči jsou opět v módě.
Vousáči jsou opět v módě. (Foto scom, ara)

Vousáči znovu přišli do módy a všichni, kdo si léta pěstují »bíbra«, se mohou radovat, že jsou trendy. Nemusíte být zrovna »lumbersexuál«, ale přiznejme si, že i vousům neuškodí trocha péče. Pak můžete být na svou mužnou ozdobu právem pyšní.

Nechali jste si narůst vousy, vypadáte mužně, chlapácky, ovšem tím celá věc nekončí. Jak se o ně vlastně starat? Nechat je ladem?  Zacházet s nimi jako s vlasy? Věřte, že nudlemi z polévky v mužném porostu na krásku dojem neuděláte. A ženy, co takhle toho svého vousáče popostrčit, nakopnout, abyste se za jejich chlapáckou ozdobu nemusely stydět.
Pravdou je, že starost o mužný porost byla v historii velmi důležitá a elegáni si vousy napouštěli olejem, voskovali, natáčeli, a pečovali o ně až marnivě.
Takže, co s vousy?

Rostou rychle
Vousy i knírek jsou stále v pohybu. Bez ohledu na to, jak krásně a přesně jste je upravili do působivého vzhledu, brzy z něho zase vyrostou. Kratší svousy je třeba upravovat více než ty delší, jednoduše proto, že máte-li krátké vousy či knírek, je růst prostě víc vidět. Přistřihovat tedy budete muset častěji.

Čistota, základ úspěchu
Rumcajs měl v plnovousu včely, ale vy to raději nezkoušejte. Vousy myjte šamponem pod sprchou, a pokud máte hrubé či tuhé vousy, přidejte i ošetření kondicionérem.


Neježte se
Vousy jsou u každého jiné: některým mužům rostou úhledně směrem dolů, jiným zase kolmo od obličeje. Pokud jste ten druhý případ, naneste na ně malinko oleje a učešte je směrem dolů. Olej na vousy je zjemní, zatímco pomádu lze použít na tvarování vousů nebo knírku do toho správného stylu.

Co potřebujete pro dokonalý vous
– zastřihovač s nástavcem
– holicí planžetu
– kondicionér na vousy
– pokud si pěstujete knír, tak i vosk

Elegantní vousáč
Pokud jste novopečený vousáč, osvojte si několik triků. Vousů se nedotýkejte, abyste je nezamastili. Zastřihujte si vousy okolo rtů a po jídle nezapomeňte zkontrolovat, jestli si část jídla neodnášíte v mohutném porostu, a hlavně: NOSTE VOUSY S HRDOSTÍ. KONDICIONÉR
TMT B. Beard Conditioner Barba
Udrží vousy jemné a silné.
Cena: 258 Kč

VOSK
H.ZONE Essential Mustache Wax
Vosk na vousy a knír obohacený o směs účinných látek a živin.
Dodává pocit svěžesti po dlouhou dobu.
Cena: 199 Kč

OLEJ
H.ZONE Essential Beard Oil
Několik kapek oleje nanést na vousy směrem od pokožky ke koncům vousů. Množství použití oleje záleží na délce a struktuře vousů.
Cena: 218 Kč



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.