Francouzští policisté na pláži: Vysvlékli muslimku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Francouzští policisté na pláži: Vysvlékli muslimku!

Ilustrační foto!
Ilustrační foto! (Foto: ara)

Obrovskou kontroverzi vyvolaly snímky po zuby ozbrojených policistů na pláži v Nice, kteří přinutili muslimskou ženu středního věku, aby před nimi svlékla své burkini.

Téma burkini nyní hýbe Francií, některá jihofrancouzská města totiž koupání v »tunikách« a šátcích zakázala. Čtyři statní policisté proto ženu, která v Nice tento zákaz nerespektovala, obestoupili a přímo před zraky přihlížejících lidí ji přinutili odložit svrchní šat.

Jeden ze zasahujících mužů následně vyplňoval jakýsi formulář, žena nejspíše dostala pokutu. Šlo o pláž vzdálenou jen pár metrů od místa hrůzného masakru, kde džihádista v červenci náklaďákem rozmačkal přes 80 lidí slavících výročí dobytí Bastilly.

Burkini měly dát ženám svobodu
„Vytvořila jsem burkini, abych ženám dala svobodu, ne abych je omezovala!“ tvrdí jejich designerka Aheda Zanetti.

Přečtěte si
hejhej
25. 8. 2016 • 09:30

Je to správné . V Evropě se na pláže chodí v plavkách a ne v pytlích. Pokud se nehodlají muslimové přizpůsobit, ať táhnou do muslimských zemí. Nesmíme jim tolerovat jejich středověké zvyky.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.