Pes si našel kamaráda při maratonu a už ho neopustil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Pes si našel kamaráda při maratonu a už ho neopustil!

Gobi dostal i vlastní medaili.
Gobi dostal i vlastní medaili.  (Foto: ara)

Snad každému se někdy stalo, že na procházce potkal zatoulanou kočku, která mu následujících pár desítek metrů dělala společnost. Je to hezký pocit, ale ani zdaleka se nedá srovnat s tím, co se přihodilo maratonci z Austrálie.

Když se k Dionu Leonardovi přidalo malinké štěňátko, byl zrovna uprostřed pouště Gobi v rámci extrémního závodu 4 Deserts, jenž se skládá ze čtyř dvousetpadesátikilometrových běhů napříč pouštěmi po celém světě. Zřejmě se mu zalíbily žluté návleky na Leonardových botách, tak se rozhodlo je chvíli pronásledovat. „Myslel jsem si, že brzy odpadne,“ řekl běžec po závodě, který dokončil bok po boku se svým novým přítelem. Po prvním dni tak mělo štěně v tlapkách necelých 40 kilometrů, ale druhý den nebylo připuštěno ke startu.

Organizátoři jej tak převezli na jeho konec, kde počkal na svůj běžecký vzor, jenž ho na počest místa, kde se seznámili, pojmenoval Gobi, a společně pak přespali ve stanu. „Byl to ten nejlepší pes, jakého si dovedete představit. Neštěkal, nekousal ani nic netahal nebo nežvýkal…,“ řekl běžec, který s nimi sdílel přístřešek.

Další dny Gobi kempoval s ostatními běžci, hrál si s nimi a dostával od nich najíst. Poslední den závodu vkročili společně s Leonardem do cíle, a ten se rozhodl jej adoptovat. Peníze na náklady spojené s převozem do Skotska, kde žije, a zdravotními vyšetřeními vybral na crowdfungingovém portálu od lidí, které dojal jejich osudový příběh. „Gobi si mě vybral za parťáka na celý život, tak pro to s pomocí skvělých lidí udělám, co můžu,“ řekl už dříve Gobiho nový páníček.



Přečtěte si
tenerife
14. 8. 2016 • 13:50

Tak to je krásný příběh,tak ať je jim spolu fajn a Gobi dělá pánečkovi prima parťáka

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.