Rekordman Juraj Puci: Je mu 78 let! A za den ušel 126 km! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Rekordman Juraj Puci: Je mu 78 let! A za den ušel 126 km!

Do maratonu Puciho doslova vykopla letošní Miss ČR Kateřina Sokolová.
Do maratonu Puciho doslova vykopla letošní Miss ČR Kateřina Sokolová.

PRAHA – Jen stěží uvěřitelných 126 km a 49 m ušel během 24hodinového pochodu Prahou český maratonec Juraj Puci. Splnil si tak svůj sen: v 78 letech ujít alespoň 100 kilometrů.


Juraj Puci odstartoval v sobotní pravé poledne z pražského Karlova náměstí a během následujících 24 hodin prokličkoval značnou část Prahy. Ačkoliv bylo jeho tempo zpočátku doslova zběsilé, po 75 km přišla krize. To bylo kolem páté hodiny ráno. „Měl jsem obrovské puchýře na nohou, strašně to bolelo. Zdálo se mi, že nevydržím dalších sedm hodin pochodu,“ svěřil se maratonec. Jeho stav se nelíbil ani odborníkovi na výživu. „Takové nohy jsem už dlouho neviděl. Kliknutím zvětšeteBylo potřeba je ošetřit, namazat olejem a také donutit pana Puciho jíst více baget a pít,“ řekl odborník Petr Havlíček, který dohlížel na Puciho zdravotní stav.

Tempo pochodu se ale nadále snižovalo, naposledy Pucimu vypověděly nohy službu jen pár metrů před cílem, kdy si při pádu odřel nos. Cílovou páskou ale nakonec přece jen dokázal projít. Celkem ušel 56 561 kroků! „Mám úžasný pocit, je vidět, že stále nemusím kariéru pověsit na hřebík. Ještě pořád nepotřebuji žádné dopravní prostředky,“ chlubil se Puci.


Autor: (zd)
Foto pro Aha! – Michal Vlček

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.