Hledaný advokát Víšek (51): 3,5 roku se skrýval na Slovensku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Hledaný advokát Víšek (51): 3,5 roku se skrýval na Slovensku!

Hledaný a za podvod odsouzený advokát Rostislav Víšek byl v pondělí dopaden na Slovensku.
Hledaný a za podvod odsouzený advokát Rostislav Víšek byl v pondělí dopaden na Slovensku. (Foto: PČR)

Policie po 3,5 letech dopadla Interpolem hledaného advokáta Rostislava Víška (51). Soud mu v nepřítomnosti uložil šest let za podvod. Přes 70 důvěřivců, mezi nimiž byli i soudci, připravil o více než 10 milionů korun. Schovával se na Slovensku.

Zadržen byl na bratislavském letišti, kde pracoval jako brigádník ve firmě přepravující zásilky. V hlavním slovenském městě se mu dařilo skrývat dva roky. „Po celou dobu se pohyboval ve společnosti své matky (80), po které se pátralo jako po pohřešované, neboť ji postrádala její rodina.

Často s ní měnil podnájmy,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Ježková. Podle ní kriminalisté, kteří po advokátovi pátrali, nepamatují, aby hledaná osoba tak promyšleně a důkladně zametala stopy jako Víšek. Znal totiž praktiky policejní práce. Advokát skončil v cele a čeká na výsledek vydávacího řízení do Česka.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.