Živoucí mořská panna! Hrozné foto uvnitř! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Živoucí mořská panna! Hrozné foto uvnitř!

Holčička se narodila se syndromem mořské panny! Bohužel to však nepřežila...
Holčička se narodila se syndromem mořské panny! Bohužel to však nepřežila... (Foto ara)

Malá holčička se narodila s vrozenou vadou, díky které vypadala jako mořská panna. Fotografie dítěte vám vyrazí dech!

Holčička se narodila v pátek ráno se syndromem známým jako „syndrom mořské panny“. Novorozenec měl totiž srostlé dvě nohy k sobě.  

„Nikdy jsem nic takového neviděla. Dítě se narodilo s nohami podobnými rybímu ocasu a ruce mělo širší, jako ploutve,“ svěřila se webu dailymail.co.uk Dr. Arya Vandana, která dítě odrodila.

Holčička měla horní polovinu těla naprosto bez problému vyvinutou, ale spodní část nebyla vůbec. Bohužel krátce po porodu zemřela.

Tato vzácná vada vzniká z důvodu výpadku normálního cévního zásobení, kdy pupeční šňůra nedokáže vytvořit dvě tepny a dítě tak nemá dostatečný příjem živin.Děti, které se s touto vadou narodí, většinou pár dní či týdnů po porodu zemřou na selhání ledvin či močového měchýře.

 

holcicka
holcicka

Přečtěte si
sakajeva
30. 5. 2016 • 11:14

Už jsem takovouto vadu viděla v televizi. Také to byla holčička a dokonce přežila a nohy jí oddělili, ale nebyly srostlé tak úplně jako tady. Jen se divím, přece to musí být dobře vidět na ultrazvuku. Proč to někdo nechá dojít až do tragického konce.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.