Afghánec (†22) putoval za lepším životem: Smrt těsně před cílem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Afghánec (†22) putoval za lepším životem: Smrt těsně před cílem!

Běženci to nemají lehké...
Běženci to nemají lehké... (Kostas Tsironis)

Už měl svůj cíl nadosah, ale zasáhl krutý osud! Afghánský uprchlík Mohammed Akram (†22) prošel přes Írán, Turecko, Řecko, Německo až do Anglie. Tam ho ale přejelo auto při přebíhání dálnice.

Akram toužil po novém životě v Británni a podřídil tomu všechno. Před 18 měsíci prodal veškerý majetek, aby mohl zaplatit převaděči, který ho dostal přes hory do Íránu. Pak ho čekala dlouhá pouť pěšky, stopem přes Turecko a nakonec lodí do Řecka. S další velkou skupinou utečenců se dostal až do Německa, kde ho dokonce oficiálně zaregistrovali a měl naději na azyl.

Byl jako duch
Jeho to ale táhlo dál do Briránie a to ho stálo život. Přes Lamanšský kanál se dostal ilegálně spolu s dalšími pěti uprchlíky schován na korbě nákladního auta. Nikdo se už ale nedozví, proč tak zbrkle přebíhal v sedm ráno dálnici M20 u Leedsu. Bílým VW ho srazil řidič Phillip Ritchie. „V tu chvíli bylo ještě takové pološero a mlha. Náhle jsem před sebou viděl něco jako ducha. Snažil jsem se brzdit, ale marně...,“ prčil při policejní výpovědi rameny řidič Ritchie.

Sraženého Akrama pak ještě přejelo i další auto, mrtev byl na místě. Provoz na dálnici byl na sedm hodin zastaven. Díky tomu, že se blízko Akramova těla našly jeho doklady, mohl z Afghánistánu přiletět na smutnou identifikaci jeho otec...

Přečtěte si
-bello-
11. 4. 2016 • 09:50

V GB jsou nejvyšší soc. dávky, i když to chtějí, nebo už omezili.Migranti to přece vědí, proto tam. Tě pic, tohle se válí po chodnících a pak to sedne do tram na sedačku a jezdí usoplený v MHD tak dlouho , dokud nedosáhne v dávkách na auto. Hmhm, inženýři a lékaři , hm hm ...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.