Vyšetřování komplikoval zápach: Vandal po sobě nechal h*vno! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Vyšetřování komplikoval zápach: Vandal po sobě nechal h*vno!

Poškozené autobusy v areálu v Kojetíně.
Poškozené autobusy v areálu v Kojetíně. (Foto Policie ČR)

Se svérázným vandalem mají co do činění kojetínští policisté. Podivín se vloupal do areálu s autobusy, kde po sobě zanechal nejen škodu, ale i nevábnou páchnoucí památku.

Vandal v noci na pondělí poškodil dohromady šest autobusů. Jeden nastartoval a motor nechal běžet celou noc, dokud nedošla nafta. U dvou autobusů propíchal nožem všechny pneumatiky. Z dalšího pak ukradl televizor a DVD přehrávač.

Práci policistům ovšem značně komplikovaly pachové značky, které zloděj po sobě na místě zanechal. Ve dvou autobusech totiž vykonal velkou potřebu. „ S takovými pachateli se čas od času setkáváme,“ povzdechla si přerovská policejní muvčí Miluše Zajícová. Podle ní to zřejmě pachatelé dělají pro štěstí.

Inspirace v knize?
Konání velké potřeby na místě činu popsal už spisovatel Miloslav Švandrlík v knize Draculův švagr. Tam v povídce Důkaz zanechá jistý zloděj Lojzík Pištěk na místě, kde kradl, své lejno. „To jako pro šlěstí. To je takovej zlodějskej zvyk. Když se to povede, je vyhráno,“ píše se.

Přečtěte si
joudajoudovy
3. 2. 2016 • 08:43

je otazkou zda zanechane vykaly maji puvod ve stresu z kradeze a poskozovani ci radosti nad dobre vykonanym dilem a potrebe sve teritorium oznacit? pak se za lejno radujte! prece mame DNA? ale, vytrus, pro zmateni stopy, muze mit jineho trousice a na misto implementovan. pak mate smulu...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.