První letošní mládě v hřebčíně Napajedla: Mimino váží 45 kg! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

První letošní mládě v hřebčíně Napajedla: Mimino váží 45 kg!

Ředitelka hřebčína Martina Hradilová s prvním mládětem roku 2016.
Ředitelka hřebčína Martina Hradilová s prvním mládětem roku 2016. (Foto pro Aha! – Jana Gogová, ara)

Tahle holka spěchala na svět. Původně měla ještě pár dnů počkat u mámy v bříšku, ale už je tu. První letošní hříbě v napajedelském hřebčíně je klisnička.

Na jméno si musí počkat, to jí dají v anketě přátelé koní z celého Česka. Jen musí začít od P. To proto, že vychází ze jména maminky. A ta může být pěkně pyšná. „To tedy ano, maminkou je Pelagie for live (15), představte si, že už počtvrté v řadě nám udělala tu radost, že přivedla na svět potomka v daném roce jako první,“ těší zdejší ředitelku Martinu Hradilovou. Hříbě i maminka jsou zdravotně v pohodě. „Obě porod ustály skvěle, rodilo se sedmý den roku jen půlhodinky,“ prozradila zootechnička Michaela Prausová.

130 let hřebčína
V napajedelském hřebčíně letos slaví výročí. Plnokrevné anglické koně tu chovají už 130 let od roku 1886. Zlaté časy ovšem zrovna nepanují. „Zatímco třeba před třiceti lety jsme špičkové roční koně prodávali za půl milionu, dnes třeba za třetinu i pětinu. Ale všichni věříme, že zase bude líp,“ doufá Martina Hradilová.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.