Zneužíval duchovní chlapce? Výslechy začnou nanovo! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Zneužíval duchovní chlapce? Výslechy začnou nanovo!

Kostel sv. Ondřeje v Ivanovicích na Hané už má jiného faráře.
Kostel sv. Ondřeje v Ivanovicích na Hané už má jiného faráře. (Foto: ara)

Od samého počátku bude muset přerovský soud řešit případ bývalého duchovního Vladimíra K. (64) z Prostějovska, který čelí obvinění ze zneužívání romských hochů. Nový soudce bude muset znovu vyslechnout všechny osoby.

Podle obžaloby měl dnes už bývalý duchovní jezdit do přerovského romského ghetta, kde měl během 3,5 roku sexuálně zneužít nejméně patnáct hochů mladších osmnácti let. Loni před vynesením rozsudku byla kvůli podjatosti odvolána případ řešící soudkyně. Nevhodně totiž věc komentovala v tisku. Nyní, po přidělení případu novému soudci, využil obžalovaný svého práva a trvá na tom, aby soud znovu vyslechl všechny údajně poškozené, svědky i znalce.

Vyslechnout poškozené však bylo už loni velmi složité. Řada z nich je totiž v různých kriminálech, další si prý na nic nevzpomínají. Bývalému knězi, který je obžalován z ohrožování výchovy a svádění k pohlavnímu styku, hrozí pět let vězení. Muž obvinění odmítá.

Přečtěte si
-bello-
5. 1. 2016 • 23:54

Zdroj vyschnul, hoši se přesunuli na Hlavák

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.