Zavražděného taxikáře vyprovodilo 200 kolegů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Zavražděného taxikáře vyprovodilo 200 kolegů!

Ostravou projížděla dlouhá kolona taxíků.
Ostravou projížděla dlouhá kolona taxíků. (pro Aha! – Zdeněk Janda)

OSTRAVA – Kolona dvou set taxíků včera vyprovodila na poslední cestu havířovského taxikáře Romana Karla (†33), který měl včera pohřeb. Minulý týden ho v Havířově – Prostřední Suché ubodal zákazník.

Na dvě stovky taxikářů z celé Ostravy si včera odpoledne dali sraz v městském obvodu Poruba. Odtud zamířili přes celou metropoli do Slezské Ostravy, kde měl v krematoriu pohřeb zavražděný taxikář Roman Karel. „Je to kolegialita. Nedávno zemřel kolega na motorce a taky jsme mu jeli všichni na pohřeb. Už je to taková tradice. Ale vražda je opravdu silné kafe. Může se to stát komukoliv z nás. A já k tomu neměl daleko. Byl jsem tam v tu dobu s Romanem taky. Bylo to na nádraží. My taxikáři tam máme dvě místa na stání. Na jednom stávám čtyřiadvacet hodin denně já. Na druhé dojíždějí právě kluci z Ostravy, z Taxi sprint, kde dělal i Roman,“ vzpomíná na zavražděného kolegu taxikář Zdeněk Jagla (50).

„Byli jsme tam v tu chvíli jen tři. Já, můj kolega a Roman. Zemřít jsem mohl klidně já. Kdyby ke mně v tu dobu, kolem dvanácté, nenastoupila jedna mladá žena, tak by ten nůž byl ve mně. Proto ani nejdu dovnitř, do krematoria,“ svěřil se Aha! Jagla.

Taxikář Roman Karel zemřel v Havířově, když požadoval zaplacení cesty. Pachatel taxikáře napadl nožem a pobodal ho. Policisté už vytipovali osobu, která taxikáře s největší pravděpodobností zabila. Jde o Poláka Bogumila Kujawskeho (29), muže s bohatou kriminální minulostí. Je otcem tří dětí, byl ve finanční tísni a loupil.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.