Vznikla Strana důstojného života: A Zeman zase perlil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Vznikla Strana důstojného života: A Zeman zase perlil!

Jana Volfová se stala první předsedkyní nové strany.
Jana Volfová se stala první předsedkyní nové strany.

JIHLAVA – Na české politické scéně se objevila Strana důstojného života. Předsedkyní této nové politické strany se stala bývalá poslankyně ČSSD Jana Volfová. Název vymyslel bývalý předseda sociálních demokratů a expremiér Miloš Zeman.


Na včerejší zakládající sjezd přijelo na 160 delegátů a hostů. Jana Volfová byla jedinou kandidátkou na předsedkyni. Někteří delegáti původně navrhovali i Miloše Zemana, ten ale kandidaturu odmítl a dostavil se jen jako host. Při jeho příjezdu někteří dokonce odběhli od játrové polévky a řízku s bramborem, aby ho mohli přivítat při zvuku fanfár bouřlivým potleskem. Zeman se tak stal největší hvězdou tohoto sjezdu.

Nová strana vznikla ze strany Svobodní, bude mít krajské i okresní organizace. Tvoří ji převážně bývalí členové strany Svobodných, Důchodců za životní jistoty, ČSSD a Nezávislých demokratů Vladimíra Železného. Volfová uvedla, že strana bude usilovat o konání referenda v otázce umístění radarů a odmítá myšlenku přijetí eura.

Milošovy bonmoty

Kliknutím zvětšete● „Milá Jano, květinko křehká a podvyživená, přeji ti mnoho úspěchů v tvé nové práci,“ popřál předsedkyni Volfové.
● „Ona nemá nadváhu, ale podvýšku, a při její váze by měla měřit 263 centimetrů,“ vtipkoval ohledně váhy Jany Volfové.
● „Tak kde je ta kudla, abych si mohl ukrojit?“ chtěl nedočkavě ochutnat dort, který dostal.
● „Minulý týden jsem odmítl asi třicet nabídek k rozhovoru. Měl jsem z toho až sadistické potěšení, ačkoliv sadistou nejsem,“ prohlásil s tím, že už nikdy nebude poskytovat žádné politické rozhovory.
● „Já si vždycky myslel, že nejhorší ministryní školství byla Petra Buzková, ale to jsem ještě neznal Kuchtovou,“ utrousil na adresu Marie Kuchtové, nynější ministryně školství ze Strany zelených.

Kliknutím zvětšete Kliknutím zvětšete


Autor: Jan Novák
Foto Aha!: Martin Přibyl

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.