Lékař zmizel ze světa! Stopy vedou k přehradě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Lékař zmizel ze světa! Stopy vedou k přehradě!

Pod hladinou Orlické přehrady se možná nacházejí těla obou pohřešovaných.
Pod hladinou Orlické přehrady se možná nacházejí těla obou pohřešovaných. (pro Aha!: Policie ČR a archiv)

TÁBOR – Velké pátrání se teď rozjelo na jihu Čech. Lékař Vladimír Mikuš (41) a jeho přítelkyně Marcela Sekáčová (37) na konci února beze stopy zmizeli. Jejich auta byla nalezena celých 400 kilometrů od sebe, vůz lékaře byl dokonce vyhořelý.

Velké pátrání se teď rozjelo na jihu Čech. Lékař Vladimír Mikuš (41) a jeho přítelkyně Marcela Sekáčová (37) na konci února beze stopy zmizeli. Jejich auta byla nalezena celých 400 kilometrů od sebe, vůz lékaře byl dokonce vyhořelý. Přitom ale stopy po obou vedou na jediné místo – k Orlické přehradě!

„Pátráme po těchto dvou osobách, které se měly znát. Pátráme na různých místech země, jedním z nich je i Orlická přehrada. Pohřešované osoby ale zatím nalezeny nebyly, ale jisté indicie jsme zaznamenali,“ řekl Aha! vyšetřovatel Aleš Preis. Více ale ani on, ani jeho kolegové prozradit nechtějí. „Případ je citlivý a vzhledem k vyšetřování to zatím není možné,“ dodal další z policistů.

Aha! se přesto podařilo k případu získat další závažné informace. Kriminalisté mají za to, že lékař i jeho známá, která měla být jeho přítelkyní, mohli zemřít rukou někoho cizího a skončit na dně přehrady. Proč, to je ale zatím záhadou. „Vyšetřovacích verzí je několik a všechny prověřujeme,“ řekl Preis.

Obyvatelé okolí Orlické přehrady byli manévry, které se zde začátkem týdne odehrávaly, doslova zděšeni. „Tohle tu nepamatujeme, už se tu pátralo po kdekom, ale těch policajtů byla snad stovka a pořád něco hledali, nejen ve vodě,“ říká muž bydlící v chatě u obce Zvíkovské Podhradí s tím, že pátrání každý den pokračuje.

Pokud ovšem Mikuše a Sekáčovou skutečně někdo zabil a hodil právě do Orlíka, jejich těla už nemusí nikdy nikdo najít. „Nebyli by první ani poslední. Už je tu tolik lidí pod vodou a doteď je nikdo nenašel. Zabité i ty utopené,“ dodal chatař.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.