Manévry kvůli podezření na onemocnění MERS: 49 turistů drželi v karanténě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Manévry kvůli podezření na onemocnění MERS: 49 turistů drželi v karanténě!

Zdravotníci ve speciálních oblecích provedli okamžitě u muže s možnou nákazou řadu vyšetření.
Zdravotníci ve speciálních oblecích provedli okamžitě u muže s možnou nákazou řadu vyšetření. (Foto: ČTK)

Obrovskou úlevu zažilo čtyřicet devět turistů, kteří včera jeli do Polska. Delegát cestovky skončil s podezřením na nákazu virem MERS na pražské nemocnici Bulovka. Testy u něj ale nemoc nakonec vyloučily.

Průvodci cestovní kanceláře Alpina z Brna se udělalo špatně včera ráno v autobuse, kde doprovázel zájezd cyklistů do Polska. Průvodce s horečkou přes 39 stupňů v Ostravě vystoupil a přivolal si záchranku. Když se ukázalo, že se 29. června vrátil z Jižní Koreji, kde řádí smrtící virus MERS, byl okamžitě převezen na infekční kliniku pražské nemocnice Bulovka. Autobus s turisty, který zatím pokračoval do Krakova, dostihli v Polsku policisté. Nikdo nesměl vystoupit. V doprovodu policejních aut se museli vrátit zpět do Česka a skončili v hasičském výcvikovém centru v Ostravě. Testy nákazu virem MERS u delegáta cestovky naštěstí nepotvrdily. Muž zůstává v nemocnici, aby se zjistilo, co mu skutečně je.

Autor:  ryc

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.