Případ postižené Lucinky (5): Video znalci nechtějí zkoumat! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Případ postižené Lucinky (5): Video znalci nechtějí zkoumat!

Vlastimil Blaťák se snaží své dceři co nejvíce zpříjemnit život. Nikdo neví, kolik času Lucince zbývá.
Vlastimil Blaťák se snaží své dceři co nejvíce zpříjemnit život. Nikdo neví, kolik času Lucince zbývá. (Aha! - Pavel Ryšlink, archiv rodiny Blaťákových)

Soud o odškodné pro rodinu Blaťákových, jejichž dcera Lucinka (5) je podle otce po nepovedeném porodu za použití Kristellerovy exprese těžce postižená, se protahuje. Už několik znalců odmítlo zkoumat klíčový důkaz – video z porodu. „Zatím se nepodařilo ustanovit znalce, prý odmítají,“ říká otec Lucinky Vlastimil Blaťák (38). Na videu, které natočil, je patrné, jak porodník jeho ženě Janě (38) tlačí loktem na břicho. Ženě pak praskla děloha a už nikdy nebude moci mít děti.

"Těch tlaků se tam odehrálo víc, ale já natočil jeden. Pak mě vyhodili ze sálu pryč a já jsem šel, protože jsem lékařům věřil. Nechtěl jsem překážet, když šlo o život. Dneska si ale nejsem jistý, jestli mě neposlali pryč i proto, že chtěli, abych přestal točit,“ uvažuje Vlastimil. Po několika hodinách strachu o manželku a dceru prý zažil šokující necitelnost. „Lékař mi oznámil, že manželka je po operaci v umělém spánku a dcera umírá.

Za ním šla sestra a řekla si o 150 korun za »otce u porodu«. Ty peníze jsem nikdy nezaplatil,“ popisuje Vlastimil. Klíčové video ukryl na pět let u kamaráda pod názvem Jindra, třetí narozeniny. „Můžete si myslet, že jsem paranoidní, ale měl jsem strach, že o jediný důkaz, že říkáme pravdu, přijdeme,“ dodává Vlastimil.
Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.