Zapálila nemocného muže. Umíral v bolestech 15 dnů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Zapálila nemocného muže. Umíral v bolestech 15 dnů!

Anna Brodecká stanula včera před plzeňským soudem.
Anna Brodecká stanula včera před plzeňským soudem. (pro Aha! – Vladimír Vlk)

PLZEŇ – Otřesný případ vraždy Jiřího Kouckého (67) z Chodova na Sokolovsku začal projednávat plzeňský krajský soud. Po desetileté známosti ho zavraždila jeho přítelkyně Anna Brodecká (50). Polila ho ředidlem a zapálila! Za vraždu jí hrozí až 15 let vězení.

Tragédie se stala loni 18. srpna. Jiří Koucký byl po mozkové mrtvici a téměř nemohl chodit, poslední týdny jen ležel a nemohl vycházet z bytu. Brodecká svého těžce nemocného druha ležícího v posteli polila ředidlem, které měla v lahvi od vodky, a poté zapálila. Plameny zasáhly téměř polovinu mužova těla. Hořela na něm košile a také peřina s polštářem.

Obžalovaná žena přítele nezachraňovala, doběhla jen k sousedům a tvrdila, že u nich hoří. „Manžel hned běžel a prý strhl hořící přikrývku z nemocného, já jsem pak zavolala mobilním telefonem záchranku,“ vypověděla na policii sousedka Jarmila Čmonková.

O život Jiřího Kouckého bojovali lékaři z popáleninového centra v Praze na Vinohradech celých patnáct dní. Podle lékařů byl popálen na 47 procentech těla a byly ohroženy dýchací cesty.

Anna Brodecká nevypovídala před soudem ani v přípravném řízení. „Nevím, nic si nepamatuju,“ řekla se sklopenýma očima. Podle svědků měla Brodecká svého druha v minulosti často bít jeho vlastní berlí. „Vyčítala mu, že je pomalý a nemocný. Chodil o holi, ona mu ji vzala a začala ho bít, tak jsem jí vynadala a řekla jsem o tom svému manželovi,“ vzpomíná Čmonková. Hádky byly údajně na denním pořádku. Obžalovaná Anna Brodecká prý často popíjela alkohol a podle sousedů byla poslední dva roky neustále duchem nepřítomná.

Když je popálená půlka těla…
● Popáleniny na 47 % těla představují kritické zranění, člověk je v přímém ohrožení života.
● Popáleniny od benzinu bývají nejtěžší, jde o třetí stupeň popálenin.
● Lékaři musejí nejdříve postupně odstranit mrtvou kůži a nahradit ji kůží z jiných, nepoškozených částí pacientova těla.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.