Prezident knížeti: Miloval jsem vaši matku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Prezident knížeti: Miloval jsem vaši matku!

Zeman a Albert II. v dobré náladě.
Zeman a Albert II. v dobré náladě. (Foto Aha! – Martin Sekanina)

Setkání monackého knížete Alberta II. (57) s prezidentem Milošem Zemanem (70) přineslo malé překvapení. Prezident se včera knížeti svěřil, že v mládí platonicky miloval jeho matku!

„Když jsem byl mladý muž, viděl jsem film (...) V pravé poledne (...). Tehdy jsem se do Grace Kelly na dálku zamiloval platonickou láskou (...),“ uvedl Zeman na úvod tiskové konference. Albertovi II. předal mj. osobní dárek – genealogický strom, který dokazuje spřízněnost Alberta II. s císařem Karlem IV.

„Teď, když jsem se díky vám a také díky tomu rodokmenu, který jste mi laskavě předal, dozvěděl, že jsme spřízněni s českými panovníky, těší mě to dvojnásob,“ řekla hlava monackého státu. Zemanovi se líbila tisková konference. Novináři při ní totiž nesměli vzhledem k protokolu klást otázky. „Pokládám to za velmi užitečný zvyk a uvažuji o tom, že to zavedu na Pražském hradě jako permanentní zvyklost,“ glosoval prezident.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.