Kino v Jirkově provozují věřící a říkají: Padesát odstínů šedi promítat nebudeme! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Kino v Jirkově provozují věřící a říkají: Padesát odstínů šedi promítat nebudeme!

Film vzbuzuje mnoho emocí...
Film vzbuzuje mnoho emocí... (Foto: Helena Lacinová)

Kasovní trhák Padesát odstínů šedi v kině v Jirkově na Chomutovsku neuvidíte. Jednatelka společnosti a členka Křesťanského společenství Lucie Samcová (19) odmítá film promítat, protože může zraňovat duši ženy. Noví zastupitelé cenzuru věřících kritizují.

„Kino v Jirkově je v moci silně věřících a nepromítá filmy,  v nichž je byť trocha erotiky, násilí, nedej bože sexu. Proč tohle kino město dotuje?“ namítá nový zastupitel Jirkova Josef Šebek. Podobný názor mají i někteří další. Hodlají proto o problému kina diskutovat na jednání zastupitelstva.

Samcová se hájí tím, že se drží odkazu svého předchůdce Miloše Kubelky (†51), který zemřel v únoru a proslul snahou vytvořit nekrvavé kino. „Ještě než zemřel, napsal v lednové zprávě, že film Padesát odstínů šedi promítat nebude, protože může zraňovat citlivou duši ženy a pokořuje její důstojnost,“ argumentovala Samcová. Kubelkova odkazu se hodlá držet dál. Starosta Jirkova Radek Štejnar míní, že není třeba se znepokojovat, protože v celé dvacetileté historii šlo o dva až tři filmy, které místní kino nepromítalo. „Budu rád, když kino povede společnost Kino Jirkov tak, jak ho vedla doposud,“ dodal Štejnar.



Přečtěte si
ivoadler
24. 3. 2015 • 18:16

A co takhle film, který začíná tak hezky: Můj Bože, můj Bože... Slunce, seno a jahody.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.