Šla spát vlasatá, probudila se plešatá! Co je noční můrou každé dívky? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Šla spát vlasatá, probudila se plešatá! Co je noční můrou každé dívky?

Zanedbané problémy se většinou vracejí s ještě větší silou....
Zanedbané problémy se většinou vracejí s ještě větší silou.... (Foto: ara)

Devatenáctiletá Australanka Tiarne Menzies zanedbávala tak dlouho svůj psychický stav a prohlubující se problémy, až si přivodila trichotillománii. Nemoc, která je postrachem každé ženy, která chce vypadat dobře…

Začalo to docela nevinně, když ráno našla na polštáři první chomáček vlasů, myslela si, že je to normální padání vlasů, situace se však každé ráno opakovala. Až se jednou probudila a na hlavě měla pleš!

„Vlasy jsem měla obtočené kolem prstů a na hlavě pleš,“ popsala Tiarne svůj šok pro magazín That’s Life. Tenkrát pochopila, že bez pomoci doktora se neobejde. Lékaři jí diagnostikovali trichotillománii, což je chorobné trhání vlasů. Touto nemocí trpí přibližně jedno procento populace a nemoc můžeme přirovnat k chorobnému okusování nehtů. Léčba začala okamžitě. Antidepresiva mají ulevit její psychice, ovšem vrátit vlasy do původního stavu už tak jednoduché není. Lékaři dívce doporučili spát v čepici, aby sama sobě zabránila v trhání vlasů, ale to nezabralo. Nakonec si Tiarne celou hlavu oholila a doufá, že vlasy opět dorostou, protože jejich transplantace není vůbec levnou záležitostí.



Přečtěte si
ivoadler
24. 3. 2015 • 18:18

Ještě že se neprobudila zneuctěna...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.