Zabil chodce na přechodu! Strážník dostal jen podmínku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Zabil chodce na přechodu! Strážník dostal jen podmínku!

Viník tragédie Lukáš S.
Viník tragédie Lukáš S. (Foto Aha! – Jan Doležal)

Je to odpovídající trest za smrt člověka? Městský strážník Lukáš S. (34) z Kladna vyfasoval včera u soudu jen podmínku za to, že ve služebním autě na přechodu usmrtil chodce!

Nehoda se stala 27. května před jedenáctou večer, když strážníci ujížděli ke rvačce. Zdeňek K. (†31), kterého Lukáš S. za volantem služební octavie srazil na přechodu pro chodce na křižovatce ulic Unhošťská a Holandská, zemřel v důsledku pohmoždění mozku.

„Obžalovaný nedbal potřebné opatrnosti, nepřizpůsobil rychlost a zareagoval pozdě,“ uvedl předseda senátu. Přesto viníka nehody odsoudil jen k dvaceti měsícům s podmínkou na 3 roky. Obhájce se proti rozsudku odvolal, státní zástupce ani zmocněnec pozůstalých se k verdiktu nevyjádřili.

Přečtěte si
jarypadlo
14. 11. 2014 • 13:55

http://youtu.be/3nlCAZ7dVKU . . . . . http://youtu.be/PbGiEGf81Jo . .Naše justice fakt nezklame,klidně se koukněte na dva případy z Tuby.A pak jim věřte.nevíte někdo kontakt na ombuds/manko Šá/tky/batovou a na Válkovou nebo i ministra ne/lidských práv?

mekanik
14. 11. 2014 • 11:14

Naše justice opět nezklamala a používá spravedlivě na všechny jeden metr

prroud
14. 11. 2014 • 09:03

st.rec , v nasem bordelu zrejme nema,je nedotknutelnej prestoze nema brzdnou drahu ani omezenej pohyb a vyhled! Vsude vidis a ctes jen to,jak musi davat pozor sofer na chodce,obracene nikoliv! Navic jeste porad nikdo nepopsal situaci na tom prechodu v dobe kdy se nehoda stala,kolik mel chodec promile,jestli mel,atd. .....to se pak hodne tezko posuzuje a kdyz,tak jednostranne.Holt se straznici poucej a budou jezdit k zasahum opatrne tak,aby pachatele stacili oslavit uspech a v klidu si odejit,nebo odjet.........nebo radeji ani neprijedou vubec,na co taky,kdyz dorazej tak jako tak pozde......

st.rec
14. 11. 2014 • 05:37

Snad někdy předseda senátu bude očekávat zásahovky a řidič bude důkladně dodržovat rychlosti a velmi opatrně s majákem dojede VČAS na místo činu.Nemá náhodou chodec nějaké povinnosti před vstupem do vozovky a to i na přechodu?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.