Jahodová zavařenina podle Josefa Bartuška

Nebaví vás připravovat stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
✔ 700 g omytých a očištěných
jahod
✔ 1 želírovací ovocný cukr 3 : 1
✔ 2 lžičky kyseliny citronové
Omyté a očištěné jahody dáme do velkého hrnce a ponorným mixérem rozmixujeme. Smícháme s želírovacím cukrem. Vše za stálého míchání přivedeme do varu a vaříme minimálně 3 minuty. Na talířek kápneme 2 lžičky horkého džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, přimícháme 2 lžičky kyseliny citronové a dobře zamícháme. Odebereme případnou pěnu a ihned plníme do nahřátých čistých skleniček. Uzavřeme víčkem a otočíme dnem vzhůru asi na 5 minut.