Jahodový dezert podle Romany Rubášové

Nebaví vás připravovat stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
✔ 1 ½ hrnku polohrubé
mouky
✔ 1 hrnek cukru krupice
✔ 1 hrnek mléka
✔ 2 celá vejce
✔ 1 prášek do pečiva
✔ ¼ hrnku oleje
Na náplň:
✔ 1 kg tvarohu
✔ 12 plátků želatiny
✔ 1 smetanu ke šlehání
✔ cukr podle chuti
✔ kůru a šťávu z 1 citronu
Na dohotovení:
✔ jahodovou zavařeninu
✔ jahody
Suroviny na těsto dáme do mísy a ručním šlehačem ušleháme. Těsto vlijeme na pečicí papír do menšího pekáčku a do vyhřáté trouby. Pečeme při 180 asi 35 minut. Necháme vychladnout, vyklopíme, sejmeme pečicí papír rozkrojíme na potřebnou velikost. Tvaroh ušleháme s cukrem. Plátky želatiny namáčíme do studené vody jeden po druhém, necháme je nabobtnat a pak želatinu zahřejeme, aby se rozpustila. Nesmí se vařit. Ihned postupně vmícháme do tvarohové hmoty. Ušleháme, pak vmícháme ušlehanou šlehačku. Povrch dezertu potřeme jahodovou zavařeninou a poklademe nakrájenými jahodami. Necháme v chladu ztuhnout do druhého dne.