Špaldové vánoční věnečky podle Romany Rubášové!

Nebaví vás péct stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 250 ml mléka
- ½ kostky droždí
- 120 g cukru
- 100 g rozpuštěné hery nebo másla
- sůl
- 500 g špaldové mouky
- 3 žloutky
- 1 pomeranč
- mandle
- rozinky
- 1 vejce na potření
- mandlové lupínky na posyp
Sladké dobroty: Koňakové řezy podle Ivany Bartuškové
Celý článekZ trochy vlažného mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek, pak přidáme máslo, zbylý cukr, špetku soli, mouku, žloutky, pomerančovou šťávu i kůru, nasekané mandle a rozinky namočené v rumu. Vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Pak pleteme z těsta věnečky, které necháme ještě chvíli kynout. Pak je potíráme rozšlehaným vejcem a sypeme mandlovými lupínky a pečeme při 180 °C dozlatova.